+36 30 471 8161 eldoradok69@gmail.com

0Item(s)

Nincs termék a kosárban.

Minden, ami Buddha

Szobrok, mécsestartók, és csobogók. Buddha kéztartásainak különösen fontos szerepe van a az őt ábrázoló szobor jelentésében. A bal keze az ölében van, és az ég felé néz, a jobb keze a meditáció tudatállapotától függően változik.

Bhumisparsha mudra 

Jobb kezét a lábán pihentetve tenyerével lefelé mutat. Azt jelenti, hogy “megérinteni a földet” vagy a “földet hívni tanunak”. Buddha megvilágosodásának pillanatát jelképezi.

Dhyana mudra

Mindkét keze az ölében fekszik, egymáson, felfelé fordítva. A hüvelykujjak összeérnek és misztikus háromszöget formáznak. A bölcsességet szimbolizálja. Buddha ezt a mozdulatot utolsó meditációja közben használta, közvetlenül mielőtt megvilágosodott.

Abhaya mudra 

Jobb kezét pedig felemeli, és tenyerét a velünk szemben tartja. Bátorságot és Buddha megvilágosodása utáni életszakaszát jelképezi.

Namaskara mudra

Imádkozó tartás.

Varada Mudra

Jobb karja lefelé néz miközben tenyerét felfordítja - velünk szemben. Az öt kinyújtott ujj az öt erényt jelképezi: nagylelkűség, erkölcsösség, türelem, törekvés és koncentráció. A könyörület és a jótékonyság kézjele.

Karana mudra

A mutató és kisujj az ég felé néz, a többi ujját behajlítja. A mi kultúránkban ez az ördög jele, a buddhista kultúrában  a rossz energiáktól való védelmet szimbolizálja.

Vitarka mudra

A hüvelyk és mutatóujjak összeérnek egy kört formázva (mi így mutatjuk az OK-ét). Buddha tanítását jelképezi és az energia örök áramlását.

Prithvi mudra

Leginkább Tara ábárázolásokan látott mudra.

Product was successfully added to your shopping cart.

Minden, ami Buddha

Csökkenő irány beállítása

   

20 termék

Loading ...Load More ...
Csökkenő irány beállítása

   

20 termék